Architecten

Als architect ontwerp jij regelmatig mooie, esthetische en duurzame objecten. Je bent op zoek naar een partij die meedenkt over de installaties in je ontwerp, zonder dat de esthetiek ervan verloren gaat. Of het nu gaat om kantoorpanden, woningen of andere objecten: we denken graag met je mee. 

Systemen esthetisch integreren

Een woning is comfortabel en leefbaar door veel verschillende aspecten. Een belangrijk onderdeel van dit comfort, zijn de installaties in de woning. Aspecten als verwarming, koeling en elektriciteit zijn niet meer weg te denken uit onze woningen. Maar deze systemen nemen wel ruimte in. Daarom worden wij graag zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces betrokken. Door in de architectonische ontwerpen rekening te houden met de beoogde installaties, kun je de systemen esthetisch integreren in de woning. Zo voorkom je dat:

  • Bepaalde ruimtes onverwachts kleiner worden, omdat er nog een technische ruimte in het object moet.
  • Jouw unieke ontwerpen minder stijlvol worden, omdat er installaties geplaatst worden op plekken die je niet voor ogen had.
  • Kosten onnodig hoger worden, omdat er gekke oplossingen moeten worden verzonnen voor de onvoorziene installaties.

”Het voordeel van studio Eco is het feit dat ze in een vroeg stadium in het ontwerptraject meekijken en naast praktische kennis van installaties ook mee kunnen denken in integrale oplossingen die verweven kunnen worden in het gehele ontwerp. Zo ontstaat een sterker project in architectonische zin en in gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Daarbij verliep het contact met Eric soepel en konden we het project gezamenlijk rustig doornemen om snel aandachtspunten aan te stippen en verschillende mogelijkheden te verkennen, in praktische als globalere zin.”

— Tom Hulsman, architectenbureau TMOJ

We denken mee vanaf de start

We kijken naar de ontwerpen van het object, en de materialen waarvan het object gebouwd gaat worden. Daarnaast nemen we als vanzelfsprekend de eisen en wensen van de toekomstige bewoners mee. Daar stoppen we echter niet. Want ook de woon- en leefomgeving van het object tellen mee.

  • We denken actief mee, en van begin tot eind delen we onze kennis.
  • We gaan voor duurzaamheid en comfort, maar houden de esthetiek van je ontwerp in tact.
  • En we kijken verder dan de standaard: ook de woon- en leefomgeving van het object zijn belangrijk.

Kortom: wij helpen jou om holistische, duurzame én mooie woningen te ontwerpen en bouwen.

‘’Studio ECO pakt het pragmatisch aan, denkt in de basis mee over grensverleggende energieconcepten en neemt mij als ontwerper zorg weg gedurende de begeleiding van de totstandkoming van deze projecten. De integrale benadering en besef dat we het op energiegebied echt anders moeten doen, zijn zeer welkom.’’

— Daniel Venneman, architectenbureau Woonpioniers

Duurzaam én stijlvol ontwerpen

Wij snappen dat je graag duurzame én stijlvolle objecten ontwerpt. We helpen je graag door onze kennis te delen en holistische adviezen te geven. Vind jij duurzaam en esthetisch ontwerpen en bouwen net zo belangrijk als wij? Laten we dan kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.