Zonnepanelen & Opslag

 

Je ziet ze steeds vaker liggen op huizen: zonnepanelen. Energie die je krijgt van de zon om daarmee apparaten te laten werken in je huis. Een geweldige uitvinding waar we in de toekomst alleen maar meer van gaan horen. Benieuwd naar jouw zonnepanelen opbrengst? Wij helpen je graag. Dit is hoe ECO installaties werkt.

 

Aangepast op jouw huidige gebruik en dat van de toekomst 

De hoeveelheid zonnepanelen is afhankelijk van je gebruik. Een gemiddeld gezin heeft aan zo’n 12 tot 16 zonnepanelen voldoende om alle stroom op te wekken die ze gebruiken wanneer verwarming gebeurd met een gasketel. Wordt er verwarmd met een warmtepomp, dan heb je er meer nodig om alle stroom op te wekken die je gebruikt. Wij gaan kijken naar de beste zonnepanelen opbrengst voor jouw situatie.

Niet alleen je verbruik telt mee. Ook de omgeving van je woning is van belang bij de keuze voor zonnepanelen. Zo kijken we naar de stand van de zon en de schaduwplekken op het dak, veroorzaakt door bijvoorbeeld bomen of andere woningen.

Welke systemen?

Wij leveren en installeren onder andere deze typen zonnepanelen:

  • Polykristallijne en monokristallijne (full black) zonnepanelen. Van onder andere Jinko en Canadian Solar
  • PVT-systemen (Photo Voltaic Thermisch) in combinatie met een warmtepomp van Triple Solar (Nederlandse fabrikant)
  • Dakpannen van FlexSol (Nederlandse fabrikant)

Opslag

Heb je zonnepanelen, dan is de kans groot dat je nu nog veel energie terug levert aan het net. Als binnenkort de salderingsregeling wordt afgeschaft, is dit niet meer zo aantrekkelijk. Het is dan verstandig om de overige energie op te slaan in een thuisbatterij.

Bekijk bijvoorbeeld eens het nieuwe slimme systeem van SolarEdge Home. Met dit systeem is het mogelijk om je zonnepanelen te koppelen aan een thuisbatterij of laadpalen. Wil je helemaal energieneutraal wonen, dan kan dit ook nog eens gekoppeld worden aan een warmtepomp.

 

ECO installaties werkt met de volgende systemen:

  • Netgekoppelde omvormers van SolarEdge met optimizers (ECO installaties is gecertificeerd installateur van SolarEdge)
  • Modbus van SolarEdge
  • Montagesysteem van Clickfit EVO en een eigen ontwikkeld plat dak systeem
  • Batterijsystemen voor netgekoppelde systemen (Tesla en LG) en off grid systemen (Victron)
  • Omvormers voor 12V, 24V en 48V off grid (autarkische) systemen voor bijvoorbeeld tiny houses
  • Slimme laadregelsystemen voor off grid systemen van onder andere Victron
  • Monitoring voor zowel netgekoppelde systemen als off grid installaties (batterijmonitoring, solarmonitoring)

“Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding en uitvoering van ECO installaties. Fase één werd begroot, ingepland en naar volle tevredenheid uitgevoerd.”

Waar moet je op letten?

Het systeem wat ECO installaties bij jou gaat toepassen is afhankelijk van jouw situatie. Hierdoor kunnen we de beste zonnepanelen opbrengst behalen. Heb je schaduw op je dak bijvoorbeeld? Kies dan voor een slim systeem zoals dat van SolarEdge. Dan wekt elk paneel onafhankelijk zijn energie op. Dit is een systeem met zogenaamde optimizers. Ook kun je de opbrengst vervolgens per paneel in de gaten houden.

Veilig werken

Kijk op onze Over Ons pagina voor de certificeringen die wij bezitten en hanteren.