duurzaam energie opwekken

Kvist Hazelhoeve Almere

In Almere Oosterwold ligt het ecodorpje Hazelhoeve. In dit dorp liggen allerlei kleurrijke Zweedse huisjes, allen ontwikkeld door Kvist. Voor een groot deel van deze wijk realiseerden wij de installaties. Van zonnepanelen op de daken, die duurzaam energie opwekken, tot aan de riolering ondergronds.

 

Duurzaam energie opwekken met warmtepomp en zonnepanelen

Voor dit Zweedse huisje van Kvist realiseerden we vrijwel alle installaties. De woning wordt nu verwarmd en gekoeld door een NIBE lucht/water warmtepomp. Deze onttrekt ook warmte uit de lucht. Hierbij hebben de bewoners een boiler van 180 liter. De verwarming en koeling gaat via de wand- en vloerverwarming.

De warmtepomp is aangesloten op 27 zonnepanelen van Longi. Deze is gekoppeld aan een omvormer van SolarEdge en 27 optimizers. Deze wekken genoeg op om de woning in de zomer en winter te voorzien van elektriciteit: de woning is daarmee energieneutraal.

Om het binnenklimaat goed te reguleren, installeerden we een ventilatie box van Orcon. Een mechanische vorm van ventilatie, met een natuurlijke luchtaanvoer (CO2- en vocht gestuurd). Daarnaast regelden we ook de watervoorziening, elektra en riolering voor de bewoners.

Fotografie: Kvist. Een aantal van de Zweedse huisjes van Kvist.

Elektra, watervoorziening en riolering aanleggen

Ook voor Christa en Arie hun Zweedse huisje realiseerden we installaties die duurzaam energie opwekken. Een Vaillant aroSTOR warmtepomp boiler zorgt voor het warme water. Daarnaast zorgen 16 zonnepanelen van 320 wp van Trina voor het opwekken van alle elektriciteit. Ook hier legden we alle elektra, de watervoorziening en de riolering aan.

Fotografie: Kvist. Een aantal van de Zweedse huisjes van Kvist.

NIBE en Vaillant warmtepompen voor de hele wijk

Ook voor andere woningen in Almere in de wijk Hazelhoeve realiseerden wij duurzame installaties. Dit ging veelal om warmtepompen van NIBE en Vaillant, maar in sommige gevallen ook om zonnepanelen, watervoorziening, riolering en elektra, net zoals in de voorgaande voorbeelden.

 

Wil jij in jouw woning ook duurzaam energie opwekken? Doe dan de ECO check en kom erachter welke hulp jij nodig hebt.