woonpioniers indigo

Energieneutraal wonen – Indigo Giethmen

Een Indigo woning – een woonconcept van Woonpioniers – kan je zelf designen. Dit betekent dat jij bepaalt hoe het huis eruit komt te zien en waar het staat. Natuurlijk is er wel wat overleg met de gemeente nodig over waar je wilt wonen. Wij verzorgden de installaties voor zo’n Indigo woning. 

 

Wij realiseerden duurzame installaties in een Indigo woning in Giethmen. Hierdoor is de woning nu volledig energieneutraal.

indigo woonpioniers
Foto door: Van Belkom Producties. Indigo woning installaties

Energieneutraal wonen mogelijk maken

Voor deze Indigo woning hebben we een aantal installaties gerealiseerd, zoals een volledige elektriciteitsvoorziening met een 3-fase meterkast. De energie in het huis wordt opgewekt door 10 full black Canadian Solar zonnepanelen van 295Wp. Hierbij hoort een SolarEdge systeem met een HD-Wave omvormer en optimizers onder de panelen. De Ecolution warmtepomp heeft een ingebouwd boilervat van 50 liter. Hierop is het vloerverwarmingssysteem aangesloten. We hebben de warmtepomp gecombineerd met een doorstroomverwarmer en een elektrische boiler van 80 liter. Ook verzorgden we de afvoer en riolering, en het ventilatiesysteem voor de afzuiging van de keuken, het toilet, de badkamer en het atelier. Als laatst installeerden we het sanitair voor de toilet en de douche.

Wil je meer informatie over energieneutrale installaties in jouw (woon)ruimte? Wij kijken graag met je mee. Neem hier contact met ons op!

Indigo wonen – door Woonpioniers

Overal waar het kan staan bestaat INDIGO uit hernieuwbare biobased en biologisch afbreekbare producten. De overige materialen, zoals glas en schroeven zijn 100% upcyclable en kunnen na hun levensduur worden gebruikt om nieuwe producten te produceren van dezelfde kwaliteit of beter.

Doordat de productie van de verschillende onderdelen grotendeels automatisch kan plaat vinden, is het mogelijk om zonder veel extra proceskosten maatvoering op wensen af te stemmen.

De resulterende constructie is hoogwaardig geïsoleerd (Rc>6,0), brandveilig, neemt op natuurlijke wijze vocht op, is uitstekend geluidsisolerend, is robuust en heeft een levensduur van meer dan 50 jaar. Alle Indigo woning installaties worden verzorgd door studio ECO. 

Woonpioniers indigo
Foto door: Van Belkom Producties. Indigo woning installaties

Vind hier een PDF met meer informatie over Indigo wonen