Victron systeem Marjolein in het Klein

Ben je een beetje bekend met tiny houses, dan heb je vast ‘Marjolein in het Klein’ wel eens langs zien komen. Nadat ze vijf jaar in haar tiny house in Alkmaar heeft gewoond woont ze nu in haar nieuwe huisje in de Olstergaard. Dit is een groene wijk in Olst met ruimte voor grotere woningen, maar ook voor een aantal tiny houses. De woningen die hier gebouwd worden zijn natuurinclusief en circulair.

Het huisje van Marjolein is ontworpen door Woonpioniers en gebouwd door BlindWerkt. Het huisje is niet aangesloten op het elektriciteitsnet, maar wel op de waterleiding. Daarnaast heeft Marjolein een regenwatersysteem voor gebruik in de wc, wasmachine en tuin. Maar hoe zorg je er voor dat je wel het hele jaar door genoeg elektriciteit hebt? Victron Energy heeft hier een oplossing voor bedacht, zodat Marjolein ook in de winter genoeg elektriciteit heeft, ondanks dat de zon dan wat minder schijnt. Hoe dit precies werkt lees je in haar blog.

 

“Ik ben heel tevreden over de installatie van mijn Victron systemen.”

 

Fotograaf: Chiela van Meerwijk, Daniëlle Malestein

 

ECO installaties heeft dit mooie systeem van Victron mogen installeren in het huisje in de Olstergaard. Dit is niet alleen een systeem om de energie van je zonnepanelen om te zetten naar elektriciteit voor in huis. Er zijn ook batterijen geïnstalleerd om de niet verbruikte energie op te slaan, zodat dit niet verloren gaat. Wil je Marjolein volgen in haar tiny house avontuur? Kijk dan op www.marjoleininhetklein.com of  www.tinyfindy.com.