Zonnepanelen – Koen Valk

Waar begin je als je besluit om je woning te verduurzamen? Koen Valk uit Veenendaal besloot om de hulp van ECO installaties in te schakelen. Na een eerste telefoontje kwam Eric van ECO installaties al snel langs om de wensen te inventariseren. Want ja, wat heb je allemaal nodig om zo’n woonhuis te verduurzamen?

Er werd besloten om te starten met het installeren van zonnepanelen. Maar liefst 28 stuks, 14 op iedere kant van het dak. Fase één kon beginnen. Deze fase bestond uit het plaatsen van de zonnepanelen met de mogelijkheid voor een batterij opslag. Daarnaast zijn er voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van een (hybride) warmtepomp in een volgende fase.

“Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding en uitvoering van ECO installaties. Fase één werd begroot, ingepland en naar volle tevredenheid uitgevoerd.”

 

Om de esthetiek van de woning te behouden besloten we om full black panelen te gebruiken. Deze zijn esthetisch op het dak geplaatst, naast elkaar en aan beide kanten van het dak een gelijk aantal. Op deze manier liggen de zonnepanelen mooi in stijl met de woning.

Voorafgaand aan de installatie werd een plan gemaakt voor de plaatsing van de zonnepanelen. Koen gaf aan dat hij het belangrijk vindt om veilig te werken. Dit heeft ECO installaties gerealiseerd door gebruik te maken van valbeveiliging en een hoogwerker tijdens het plaatsen van de zonnepanelen. Extra aandacht hiervoor was ook nodig vanwege de ‘’lastige’’ vlakke dakpannen.

Wil jij ook je woning verduurzamen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Neem contact met ons op en we helpen je graag.