tiny home energieneutraal

Zonnepanelen – KantoorKaravaan

KantoorKaravaan bestaat uit een collectief van stadsbewoners, die de urban jungle af en toe met liefde achter zich laten. Samen met een groeiende groep partnerorganisaties creëren ze de mooiste kantoor-omgeving van Nederland. Wij zorgden voor de off grid solar installaties die het werken in de natuur met de KantoorKaravaan mogelijk maken. En dat deden we graag, want al onze waarden komen overeen. 

 

KantoorKaravaan experience from Tournalist on Vimeo.

Flexwerken in het groen

Ontstaan vanuit de behoefte meer in de natuur te zijn én tegelijkertijd de dagelijkse werkzaamheden te kunnen doen, werd het idee van off the grid werkplekken in de natuur in 2015 getransformeerd naar de realiteit. Dankzij innovaties op het gebied van mobiel internet en decentrale energieopwekking (met zonnepanelen) wordt elke locatie een potentiële kantoorruimte. En dan mét de voordelen van groen, ruimte, rust en frisse lucht; waarden die in de stedelijke omgeving steeds schaarser worden.

Flexible zonnepaneel installatie voor Kantoor Karavaan. Deze organisatie past precies bij studio ECO want al onze waarden komen overeen. Zie hier!
Off grid werkplekken

De off grid werkplekken met flexibele zonnepanelen

Voor deze off grid werkplekken kozen we voor flexibele zonnepanelen. Dit omdat we rekening hebben gehouden met het design van de caravans en met het gewicht dat het dak kon dragen. Zo verzorgden we de decentrale energie-opwekking met een off grid zonnestroom systeem. De flexible zonnepanelen op het dak van de mobiele werkplekken zorgen in combinatie met de laadregelaar voor de benodigde energie. Deze energie wordt opgeslagen in accu’s. Vervolgens kan de caravan de opgeslagen stroom gebruiken door middel van een omvormer. Daar kan je laptops, smartphones, een modem en een espressomachine mee voorzien van stroom. Alles wat je nodig hebt!

Ben jij ook opzoek naar een off grid systeem voor jouw rijdende werkplek, camper of boot? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.