Verduurzamen woning Maarssen

Zonnepanelen & warmtepomp – Maarssen

Tobias en Jara kochten een jaren ’80 woning in Maarssen, en wilden het huis meteen verduurzamen. Ze schakelden ons in om een warmtepomp en zonnepanelen te installeren.

Verduurzamen: een win-win situatie

De woning was al goed geïsoleerd, wat een vereiste is voor een goed werkende warmtepomp. Maar het huis kwam met een oude cv-ketel die binnenkort wel aan vervanging toe was. ”We vinden het belangrijk om duurzaam te leven daar waar we kunnen. In onze ogen is verduurzamen een win-win situatie: wij besparen geld, én helpen de natuur een handje.”

Verduurzamen woning Maarssen

Een holistisch advies

Tobias en Jara kwamen bij ECO installaties voor duurzaam advies en goed werkende installaties. We gingen met ze in gesprek en maakten een ontwerp. ”De medewerkers van ECO installaties dachten heel goed met ons mee,” vertelt Jara. ”In het gesprek kwam van alles aan bod: onze wensen rondom warm water, de gewenste hoeveelheid energie, en de mogelijkheid om te koelen en onder welke omstandigheden dat het beste zou werken.”

”Ze adviseerden ons ook omtrent isolatie, zonwering en onze meterkast. Daarnaast kwam natuurlijk het duurzaamheidsaspect aan bod: op welke manier kunnen wij het meest besparen? Ze weten duidelijk waar ze het over hebben. Al met al een compleet en holistisch advies, wat wij erg fijn vonden. Het verzekerde ons ervan dat dit een goede investering is.”

De verduurzaming

In twee weken tijd installeerden we de zonnepanelen en een warmtepomp. Het werden 15 panelen van 415 Wp en een NIBE warmtepomp. Tobias en Jara delen hun ervaring: ”De verduurzaming van onze woning is goed verlopen. De mannen werkten erg secuur en hebben het huis telkens netjes achtergelaten. Alle buizen, snoeren en de installaties zelf zijn goed weggewerkt.”

Verduurzamen woning Maarssen

”Na de installatie heeft ECO installaties contact met ons gehouden. Ze hebben goed uitgelegd hoe de warmtepomp werkt en onze vragen snel beantwoord. De eerste energierekening (van januari) viel wat hoger uit dan verwacht: ECO installaties adviseerde ons om wat instellingen aan te passen. Die kleine verandering zorgde voor een groot effect, want de rekening was een stuk lager in februari. Elk huis is anders en het blijft natuurlijk maatwerk, wat maakt dat die nazorg en bijstelling erg fijn was.

”We zijn nu een paar maanden verder en de installaties werken nog steeds super. De temperatuur is fijn en constant, en de warmtepomp hoor je nauwelijks. We zijn verbaasd over hoe weinig geluid het maakt (in ieder geval veel minder dan de cv-ketel die we hiervoor hadden). Het is leuk om te zien hoeveel energie we opwekken: we kijken uit naar de zonnige maanden!”

Wil jij ook je woning verduurzamen? Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.