Warmtepomp & zonnepanelen ~ Erik en Mirjam van der Lei

De eigenaren van deze tussenwoning, afkomstig uit het prachtige Drenthe, hechtten veel waarde aan duurzaamheid, klimaat en de natuur. Bij hun verhuizing naar Ede wilden ze hun nieuwe woning transformeren naar een energie-efficiënte, klimaatvriendelijke en toekomstgerichte leefomgeving. Gedreven door hun visie, zochten ze een installatiebedrijf dat hun totaalpakket aan duurzaamheidswensen kon realiseren.

Met verschillende aanbieders die afzonderlijke installaties kunnen installeren maar niet het complete pakket, werd het zoekproces vereenvoudigd, maar de opties werden minder. Tijdens hun zoektocht naar de juiste partner viel hun oog op de website van studio ECO. De presentatie en het inspirerende verhaal van studio ECO trokken hun aandacht en leidden tot het eerste contact met Eric, onze energie specialist. Al snel zaten ze met Eric aan tafel om hun wensen en mogelijkheden in kaart te brengen.

Het doel was om ‘van het gas af’ te gaan en een volledig duurzaam energiesysteem te creëren. Studio ECO stelde een uitgebreide strategie voor, inclusief zonnepanelen, een warmtepomp met voorraadvaten voor (vloer)verwarming en tapwater, energieopslag en zelfs ruimte voor een toekomstige elektrische auto. De 25 zonnepanelen werden slim geplaatst, zowel op het zuidelijke als het noordelijke dak, waardoor de opbrengst optimaal verdeeld wordt en het systeem efficiënt werkt. Met een warmtepomp onder een afdak, dat tevens dienst doet als fietsenhokje, hebben de bewoners het weinige geluid verder gereduceerd en een slimme ruimteoptimalisatie gerealiseerd.

Met een duidelijke offerte, die volledig binnen het budget viel, gaf studio ECO blijk van hun transparantie en betrouwbaarheid. De installatie van de duurzame voorzieningen werd met vakmanschap uitgevoerd, waarbij de bewoners nauw werden betrokken bij het proces. De meterkast werd omgebouwd naar een geavanceerd 3-fasen systeem met voorbereiding voor een laadpaal. De 3-fasen omvormer is dusdanig geselecteerd zodat in de toekomst ook batterijopslag toegepast kan worden.

“De woning is nu volledig van het gas af, en ondanks dat we de eerste winter nog moeten ervaren, hebben we volledig vertrouwen in de duurzame installatie.”

De werkzaamheden werden zorgvuldig uitgevoerd en de bewoners werden aangenaam verrast door het minimale ongemak tijdens de installatie. De installateurs van studio ECO toonden niet alleen professionaliteit, maar ook passie voor hun werk. “Het was ook gewoon gezellig met de mannen tijdens de pauzes met leuke gesprekken.” Dankzij de grondige planning en expertise van studio ECO bleek bleek een potje voor onverwacht meerwerk onnodig te zijn, aangezien de offerte perfect aansloot op het uiteindelijke resultaat.