Almere Oosterwold

Houten huisje Oosterwold Almere

Vlakbij Almere ligt het gebied Oosterwold. De bewoners mochten pionieren en het gebied zelf inrichten. Een groene en duurzame leefomgeving staat hierbij centraal. Ook Rob en Rianne kochten hier een kavel, waar ze hun eigen ontworpen houten huisje op plaatsten. Wij regelden alle installaties voor deze duurzame woning. Binnenkort trekt het stel erin, samen met hun dochter en kat.

 

Het verwarmen van de woning

We installeerden een lucht/water warmtepomp van NIBE, in combinatie met een boilervat van 180 liter. De lucht/water warmtepomp onttrekt energie (en dus warmte) uit de buitenlucht. Dit kan zelfs bij een temperatuur van -20 graden. Ook in de wintermaanden zitten Rob en Rianne dus warm in hun duurzame woning. Vooral de voeten worden niet koud, want de woning wordt verwarmd door de aangelegde vloerverwarming.

Aan dit warmtepomp systeem zitten 16 Longi zonnepanelen gekoppeld. Hiervoor installeerden we optimizers en omvormers van SolarEdge. Hiermee kunnen ze bijna energieneutraal wonen en leven. We hebben omvormer extra groot gemaakt zodat het gezin in de toekomst wat installaties erbij kunnen plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan laadpalen voor hun elektrische auto.

In dit voorbeeld installeren we een laadpaal voor een elektrische auto, met de auto als accu voor het huis!

 

Oosterwold Almere

De overige duurzame installaties

Verder hielpen we de bewoners aan elektra, watervoorziening en riolering. Ook zorgden we voor ventilatie. Met al deze elementen woont het gezin zo comfortabel en duurzaam mogelijk.

 

Almere Oosterwold

Fotografie door Rob en Rianne, via Instagram @wijwonenhier

Ben jij als gezin op zoek naar een installatiebedrijf voor je duurzame woning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Stap 1 in ons proces is vaak het ECO ontwerp. Doe hier de ECO check en kom erachter hoe we jou het beste kunnen helpen.