Zonnepanelen – Jan Schoeman

Toen Jan Schoeman het werk van ECO installaties zag bij zijn buurman Koen Valk, besloot hij contact met ons op te nemen. “We waren onder de indruk van jullie zorgvuldige manier van werken bij een huis hier iets verderop in de straat.”

ECO installaties heeft samen met Jan gekeken naar de mogelijkheden voor het installeren van zonnepanelen. Er werd besloten om 17 Jinko zonnepanelen met een vermogen van 415Wp op het dak te leggen. Deze zonnepanelen in een ‘full black’ uitvoering zorgen daarnaast voor een esthetisch geheel. Jan gaf aan dat hij niet alleen de installatie, maar ook het proces voorafgaand aan de installatie, als buitengewoon open en transparant heeft ervaren.

En dan? Dan wil je natuurlijk weten wat er allemaal gebeurt met de zonne-energie die opgewekt wordt door de zonnepanelen. Via de app van SolarEdge kan je precies zien hoeveel energie je zonnepanelen opwekken. Heb je ook een warmtepomp, laadpaal of batterij, dan biedt SolarEdge Home de mogelijkheid om alle apparaten aan elkaar te koppelen.

“Waarschijnlijk kijk ik, net als veel anderen, ieder half uur op de SolarEdge app om te zien wat er gebeurt.”