zonnepanelen installatie

Zonnepanelen – camping De Hoge Linde Overberg

Voor camping De Hoge Linde in Overberg realiseerden wij een zonnepanelen installatie. Maar liefst 162 PV panelen voorzien de camping nu van duurzaam opgewekte stroom.

 

Camping De Hoge Linde

Deze groene camping heeft haar oorsprong als boerderij en heeft veel verschillende mensen over de vloer gehad. Zo was het tijdens de Tweede Wereldoorlog zelfs een plek waar verschillende mensen onderdoken. De camping ontstond in de jaren 50, toen arbeiders van de Havenvakschool een kampeerplek zochten. Inmiddels is er een speeltuin, voetbalveld en animatieteam om iedereen te vermaken tijdens de vakantiedagen. De de camping is na al die jaren nog steeds in handen van dezelfde familie, en gasten komen nog altijd regelmatig terug om van de groene, ruimtelijke omgeving te genieten.

 

Zonnepanelen installatie
Zonnepanelen installatie

Installatie zonnepanelen

Als eigenaar van de camping, vroeg Kees Henken ons om een installatie van zonnepanelen. We startten met een Energie Ontwerp, om te kijken wat er nodig was om de grote camping te voorzien van duurzame energie.

In februari legden we 126 PV panelen op het dak van deze camping. We waren maar liefst 4 dagen bezig met 3 man per dag. Aan de panelen van Longi Solar zijn 66 power optimizers gekoppeld. Deze optimizers communiceren met 2 verschillende omvormers.

Uiteindelijk hebben wij ook voor het dak van een klein bijgebouw op de camping een stringtekening aangeleverd. Daar hebben zij zelf nog 36 panelen geplaatst. Nu voorzien 162 PV panelen van Longi Solar de gehele camping van stroom!

 

 

Wil jij ook graag duurzaam energie opwekken door middel van zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.