Laadsystemen

 

Elektrisch rijden is de toekomst. Steeds meer oplaad plekken raken vol en het opladen van je auto zonder eigen laadpaal wordt een uitdaging. De oplossing is een standaard, slimme of bidrectionele laadpaal aan huis. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Wil je graag een laadpaal delen met je buren? Ook dat is mogelijk.

Wist je dat je een elektrische auto als ‘rijdende batterij’ kan gebruiken om te kunnen voorzien in de stroombehoefte in de wintermaanden? Dit wordt ook wel een Vehicle2Home (V2H) systeem genoemd. Hierdoor heb je geen energie nodig van het net.

Het is ook mogelijk om energie van je zonnepanelen op te slaan in een thuisbatterij. Op deze manier heb je ook genoeg energie op de dagen dat de zon wat minder schijnt.

Laadpalen

Een laadpaal aan huis kopen inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €750 en €2575. De kosten van het hele pakket hangt af van het soort laadsysteem (standaard met uit/aan knop of met slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Voordat een laadpaal geïnstalleerd kan worden moet je nadenken over een aantal dingen. Ga je bijvoorbeeld voor een vaste laadpaal of een wallbox (wandmodel aan de muur)? De snelheid om je auto te laden hangt af of je een één fasen of drie fasen aansluiting hebt. Heb je nu een één fasen aansluiting en wil je graag een drie fasen aansluiting, ook dit kunnen wij voor je regelen.

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.