Energie opwekken met zonnepanelen dakpannen?

Wil je graag zelf je energie opwekken, maar wil je tegelijkertijd de esthetiek van je woning behouden? Dat kan! Voor veel woningeigenaren is de afwezigheid van esthetiek een reden om geen zonnepanelen op hun dak te leggen. Maar liefst 28% van de Nederlandse consumenten geeft aan dat het uiterlijk van zonnepanelen of de ongeschiktheid van het dak redenen zijn om geen zonnepanelen te nemen (Huishoudens over zonnepanelen, Milieu Centraal, 2014). Lees in deze blog meer over de zonnepanelen dakpannen van FlexSol.

FlexSol Solutions is een hightech bedrijf uit Delft gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van geavanceerde zonnetechnologie. Ze hebben al verschillende producten op de markt, zoals lantaarnpalen waar je zonne-energie mee op kan wekken, of tuinverlichting met zonnepanelen. Met onze persoonlijke favoriet, de Solar Roof Tile, is het zelfs mogelijk om energie op te wekken door middel van een zonnedakpan. Hiermee behoud je de estethiek van je woning, maar kan je toch duurzaam wonen.

De FlexSol zonnedakpan is een oplossing voor verschillende situaties.

  • als er niet voldoende ruimte is tussen dakkapellen of dakramen voor zonnepanelen
  • de woningeigenaar geen zonnepanelen wil installeren vanwege afbreuk aan de esthetische waarde
  • als er vanwege wet- en regelgeving geen zonnepanelen geplaatst mogen worden

zonnepanelen dakpannen

De zonnedakpan heeft dezelfde vorm als een VHV dakpan. Dit is een van de meest toegepaste dakpanmodellen in West-Europa. Grote kans dus dat jouw dak ook gelegd is met deze dakpannen. De FlexSol zonnedakpan heeft als doel om barrières weg te nemen bij de consumenten, architecten en aannemers. Het voordeel van de Solar Roof Tile is dat het geen afbreuk doet aan de ruimtelijke kwaliteit van je woning. Daarnaast kan er een extra 12% CO2-reductie gerealiseerd worden t.o.v. conventionele zonnepanelen!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Solar Roof Tile? Schrijf je dan hieronder in, dan houden wij je op de hoogte! Heb je vragen? Dan kan je altijd contact met ons opnemen!