Van dromen over een B&B naar ontwerp & installatie

Langs de IJssel, tussen de bomen en de bijen, in het gezellige dorp ‘s Heerenbroek staat het prachtige huis van Hanneke en Adriaan. In hun achtertuin wordt op dit moment een sfeervol gastenverblijf gerealiseerd. ECO installaties helpt hen tijdens een intake gesprek met het ontwerp van de duurzame installaties in deze B&B.

Toen de droom ontstond om een B&B tiny house in hun achtertuin te plaatsen, hadden ze geen idee waar ze moesten beginnen wat betreft de installaties. Hoe konden ze deze plannen omzetten naar realisatie, met het gewenste wooncomfort voor de gasten? Met deze vragen belden ze ECO installaties. Wij hebben tijdens een ECO intake meegedacht in de eisen en wensen, binnen het gewenste budget. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar het huisje zelf, maar ook naar de omgeving eromheen.

B&B duurzame installatie; Eric van studio ECO in gesprek met klant

Slapen in een duurzame B&B

Maar in wat voor huisje slaap je dan als je hier zou overnachten? De B&B heeft een eigen tuin en oprit met een oplaadpunt voor je elektrische auto. Het huisje is 25 vierkante meter en geschikt voor twee personen. Daarnaast is het huisje niet volledig off grid, maar wel gekoppeld aan het energieneutrale woonhuis. Door de duurzame installaties in het woonhuis is ook de B&B voorzien van voldoende energie.

Bijdrage leveren aan biodiversiteit en behoud van de bijen?

De B&B heet Bed&Bee bij Hof, en staat in nauw verband met de aangrenzende openbare bijentuin. Met een verblijf in de Bed&Bee draag je bij aan de biodiversiteit en bijenbehoud. Het ‘bed’ gedeelte van de insectentuin zijn de ‘rommelige’ hoekjes, wat voor de dieren een fijne rustplaats is en zorgt voor ruimte voor een overnachting. Daarnaast staat het ‘breakfast’ voor de jaarronde bloei, en dus jaarrond nectar. Dit is niet alleen fijn voor de bijen, maar de insectentuin maakt deel uit van een groter ecosysteem. Deze ontwikkeling zorgt voor meer bijen, graafwespen en motten. Vlinders trekken weer meer predatoren aan, zoals mezen, vleermuizen en egels. Door het tiny house te bekleden met een groen dak en groene klimmers levert dit een extra toegevoegde waarde voor de bijen.

Ook hulp nodig bij het realiseren van jouw dromen? Neem dan contact met ons op via Whatsapp of boek een ECO intake!

B&B duurzame installatie; insectenhotel in de openbare bijentuin