Met een warmtepomp besparen en duurzaam verwarmen

Het kan je niet ontgaan zijn dat de energieprijzen de afgelopen maanden hard zijn gestegen. En waar de overheid besloten heeft om te ondersteunen bij het betalen van de energierekeningen, is het slim om ook te kijken naar wat je zelf kan doen om energie te besparen. Zo zit je er, door duurzaam te verwarmen, ook in de winter warmpjes bij. Lees snel verder om te weten hoe het kan: met een warmtepomp besparen en verwarmen tegelijk.

  • Pas je kleding aan op je omgevingstemperatuur

De makkelijkste stap om het warmer te krijgen is je kleding in laagjes te dragen. Trek een lekkere warme trui aan, of twee ;). Door pantoffels aan te trekken zorg je ervoor dat je het niet koud krijgt van de koude vloer.

  • Je huis verwarmen

Continu zitten bibberen in je eigen huis is geen pretje. Maar is het echt nodig om alle kamers te verwarmen? Kies ervoor om de kamer waar je de meeste tijd doorbrengt te verwarmen. Dit is bijvoorbeeld de woonkamer/eetkamer. Je slaapkamer hoeft niet verwarmd te zijn, het is zelfs beter voor je gezondheid om in een koude kamer te slapen. Heb je besloten om één kamer te gaan verwarmen, zorg dan wel dat er in deze ruimte geen tocht ontstaat. Sluit je deuren naar andere ruimtes en breng tochtstrips of schapenwol aan. Een andere optie is om een gordijn voor je voordeur te hangen, dit houdt kou van buiten tegen.

Daarnaast zijn er nog een aantal kleine aanpassingen mogelijk om duurzaam te verwarmen:
– Zet de temperatuur van je CV op 60˚C
– Maak gebruik van een elektrische deken
– Ga vroeger naar bed > dan kan de thermostaat ook eerder naar beneden
– Plak radiatorfolie op je radiator of plaats een ventilator onder je radiator
– Bespaar met een gas- & waterbesparende douchekop
– Warmere kleuren in huis geeft een warmer gevoel > maak gebruik van warm licht en/of breng een warme kleur aan op de muur

warmtepomp besparen

  • Blijf in beweging

Pak eens de fiets in plaats van de auto. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, je warmt er van op en het is goed voor je portemonnee. Door regelmatig te sporten zorg je er ook voor dat je lichaam op temperatuur blijft. Kan je ook nog mooi gebruiken maken van de douche in de sportschool ;).

  • Verwen jezelf

Pak lekker een kopje thee of koffie en strek je benen op de bank. Een andere opwarmer is bijvoorbeeld chocolademelk met chili. Wat is jouw go to drankje om op te warmen?

  • Kook met een ECO pannenstoof

Iets lekkers gekookt en wil je dit wat langer door laten garen of warm houden? Maak dan gebruik van een duurzame pannenstoof. Zo blijft je pan lekker warm, maar verbruik je geen onnodige energie.

 

Weten hoe je jouw woning duurzamer kan verwarmen met behulp van een warmtepomp? Of benieuwd naar de mogelijkheden om je huis te koelen in de zomer? Neem contact met ons op!