Woon jij in Veenendaal en ga je je huis verduurzamen?

Het verduurzamen van je woning is een grote investering. Voor veel mensen is deze drempel te hoog om over te gaan tot verduurzaming van hun woning. Maar wist jij dat je btw terug kunt vragen van zonnepanelen en dat er overheidssubsidies zijn? Daarnaast zijn er verschillende gemeentes die leningen verstrekken. In deze blog gaan we in op de duurzaamheidslening van de gemeente Veenendaal. Woon je niet in de gemeente Veenendaal, informeer dan bij jouw eigen gemeente wat ze voor je kunnen betekenen.

Voorwaarden duurzaamheidslening Veenendaal

De gemeente Veenendaal heeft verschillende voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de duurzaamheidslening. Zo moet je eigenaar-bewoner zijn van een woning in de gemeente Veenendaal. Daarnaast kan je deze lening alleen krijgen als je nog niet bent begonnen met de verduurzaming van je woning. De lening is voor minimaal €2.500,- en maximaal €25.000,-. 

De gemeente Veenendaal verstrekt bijvoorbeeld leningen voor warmtepompen, zonnepanelen of isolatie. In de verordening van de gemeente staat beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen mee doen. Een voorbeeld van zo’n project is deze jaren ’30 woning in Veenendaal

duurzaamheidslening Veenendaal

Aanvragen duurzaamheidslening Veenendaal

Het aanvragen van de duurzaamheidslening bestaat uit een aantal stappen.

1. beoordeling door de gemeente
Je aanvraag begint met het sturen van een mail naar duurzaamheidslening@veenendaal.nl. Vergeet niet om een aantal dingen mee te sturen. Zo heeft de gemeente een kopie van je paspoort of identiteitskaart nodig en de WOZ-waarde van je woning. Ook alle offertes van de maatregelen, inclusief datum en handtekening, moeten meegestuurd worden.
Zodra deze gegevens bij de gemeente binnen zijn sturen ze u een mail met een aanvraagformulier. Aan de hand van dit ingevulde formulier bepaalt de gemeente of je aan de voorwaarden voldoet en sturen ze je een brief.

2. financiële toets van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn)
Het SVn voert na goedkeuring van de gemeente een financiële beoordeling uit. Kijk voor meer informatie over deze financiële toets op de website van het SVn.

Mocht je nog vragen hebben over de duurzaamheidslening van de gemeente Veenendaal. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie. Wil je weten wat ECO installaties voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Welke stappen kan je nemen om je huis te verduurzamen?

Bij ECO installaties helpen we je met het verduurzamen van jouw woning. De eerste stap is het plannen van een intake. Tijdens deze intake nemen we je huidige situatie, eisen en wensen onder de loep. Hierbij kijken we naar jouw object én naar jou als gebruiker. Aan het eind van dit gesprek weet je globaal welke energiebesparende maatregelen jij nodig hebt. In het ECO ontwerp gaan we nog een stapje verder. We berekenen uitgebreid welke energiebesparende maatregelen jij nodig hebt. Zo ontstaat het ECO ontwerp waarin we je precies meegeven hoe je een comfortabel en duurzaam binnenklimaat creëert.

Waar begin je met het verduurzamen van je huis? 

Wil je beginnen met verduurzaming van jouw woning in de gemeente Veenendaal?  Bij ECO installaties helpen we je graag met de eerste stap door middel van een ECO intake. Ook voor andere vragen kan je altijd bij ons terecht via Whatsapp.